To je recept za srečo s 7 sestavinami!

8 julija, 2021

Ljudje smo se stoletja naslanjali na splošno (in napačno) prepričanje, da je materialno bogastvo in status v družbi sinonim za srečo. Toda zdaj minimalizem narašča in to z dobrim razlogom, saj deluje. Ko se znebimo odvečnih in nepotrebnih stvari ter navad, nastane več prostora za pustolovščine, nepozabne spomine in srečo.

Poglejmo, kaj lahko naredite, da boste v življenju bolj srečni …

1. Lotite se čiščenja

Marie Kondo, avtorica knjige Umetnost pospravljanja, svetuje, da začnete s pregledovanjem, premikanjem, pospravljanjem in čiščenjem najprej v omari z oblačili in čevlji, sledijo naj knjige, dokumenti, pošta, kuhinja, kopalnica, garaža, podstrešje itd. V vsakem prostoru, kjer se lotite čiščenja. imejte 3 ločene kategorije za stvari, ki so v vaši trenutni lasti in sicer:

– stvari, ki jih boste obdržali,

– stvari, ki jih ne potrebujem in jih lahko nekomu podarite in

– stvari, ki gredo na odpad.

2. Odložite telefon

Med pustolovščino pospravljanja ali med vikend pobegom v naravo nam ni treba vsake podrobnosti objaviti na družabnih omrežjih in pošiljati sporočil vsem, ki jih poznamo. Večkrat si namreč vzemimo čas samo zase in pozabimo na ponoreli svet okrog sebe.

3. Pogosteje praznujte

Na svoje dosežke bodite zelo ponosni, pa čeprav gre za male zmage. Nagradite se za uspeh in praznujte. Pojdite na večerjo s svojo ljubljeno osebo. Povabite prijateljico v kino ali na adrenalinsko doživetje.

4. Vzdržujte telesno aktivnost

To ne pomeni, da morate 3-krat tedensko na fitnes in 2-krat na košarko. Vzemite si več časa za obisk narava, kjer se lahko sprehajate, tečete, plavate, kolesarite, izvajate vaje za moč in še mnogo drugega, vse v družbi prijateljev in družine.

5. Sami s seboj novim dogodivščinam naproti

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste se s prijateljem dogovorili za vikend oddih, potem pa je tik pred zdajci vse skupaj odpovedal. Vi pa ste ostali doma in konec tedna preživeli pred televizijo. Naslednji vikend se zavestno odločite, da greste na želeno lokacijo sami. Navdušeni boste nad povsem drugačnim doživljanjem kraja in samega sebe.

6. Večkrat recite »NE«

Tudi vi spadate med tiste dobre ljudi, ki vedno rečete »ja« za vsako stvar, ki vas jo nekdo prosi? Rezultat tega pa je, da se počutite preobremenjene in slabe volje. Zato večkrat recite »NE«, tako boste naredili prostor za stvari, ki so za vas resnično pomembne.

7. Kupujte manj, živite več

Ste se tudi vi lotili novega športa in zanj kupili vso potrebno opremo pa še nekaj rezervnih delov, zdaj pa ta oprema čaka v garaži, da jo uporabljate 5-krat letno. Odkrijete novo spletno trgovino z oblačili in še pred spanjem naročite nekaj oblačil, čeprav jih ne potrebujete? Naredite temu konec. En mesec kupujte samo tisto, kar nujno potrebujete: hrano in pijačo. Nad rezultatom in počutjem boste po enem mesecu navdušeni.

 

Vir: Outside

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 85 times, 4 visits today)