11:05 dop ZANIMIVO

To istrsko mesto mladim družinam daje v brezplačen najem zemljišča za gradnjo hiš

Prejšnji teden so oblasti v Labinu na Hrvaškem napovedale nov načrt za privabljanje mladih družin v mesto.

Shema je izjemno radodarna do potencialnih prebivalcev, torej mladih družin, saj jim oblasti nameravajo dati v brezplačni najem zemljišča, kjer si bodo lahko zgradili svoje nove domove.

Lokalne oblasti bodo družinam dale v brezplačen najem občinska zemljišča za dobo 99 let, vsaka parcela pa je po navedbah mesta ocenjena na vrednost približno 60.000 evrov. Še pomembnejše je, da bodo prejemniki imeli možnost zastaviti zemljišče pod hipoteko, s čimer bodo imeli dovolj kapitala za gradnjo svojih sanjskih domov na, kot pravijo, slikovitem hrvaškem podeželju Istre.

Edini strošek bo pridobivanje gradbenih dovoljenj

Edini strošek za prebivalce v okviru programa bo pridobitev potrebnih gradbenih dovoljenj s strani oblasti, ki jih je mogoče plačevati v obrokih v obdobju desetih let. Poleg tega se ob plačilu vštejejo v vrednost nepremičnine.

Možnost odkupa zemljišča

Vsi najemniki bodo imeli možnost odkupiti zemljišče od občine v času 99-letnega najema, in sicer v obrokih, plačanih neposredno občini.

Oblasti so še sporočile, da bodo strošek gradbenega dovoljenja odšteli od vrednosti zemljišča, če se bodo prebivalci odločili, da ga odkupijo od občine.

Vir: labin, mayor

(Visited 433 times, 1 visits today)
Close