Tega sadeža ne jejte – niti se ga ne dotikajte!

17 decembra, 2021

To je drevo z rumeno-zelenimi sadeži, ki močno spominjajo na določene vrste jabolk. Res da je drevo videti drugače, a marsikoga je že zavedlo, da so sadeži užitni. V resnici pa gre za eno najbolj strupenih dreves na svetu.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Manchineel drevo raste v Južni in Srednji Ameriki, tudi na Karibih in tudi na Floridi. Je tako strupeno, da velja opozorilo, da se ne sadežev ne drevesa ne smemo dotikati. Tudi vdihavanje zraka v okolici drevesa dlje časa je lahko nevarno. V bližini se ne smemo dotikati oči, kaj šele trgati listja.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Manchineel imenujejo tudi jabolko s plaže, po špansko pa malo jabolko smrti. “Vsi deli drevesa so zelo strupeni. Če zaužijete kaj z drevesa, se to lahko konča s smrtjo,” piše v opozorilu na enem od dreves na Floridi.

Sadeži so sicer menda sladki in okusni, a ekstremno strupeni. Z njimi so se včasih zastrupljali in umirali mornarji – od vnetij in mehurjev v ustih. Nekateri pa so imeli želodčne in prebavne težave.

 

 

Vir: Atl obs cura

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 306 times, 1 visits today)