5:00 pop ZANIMIVO

Španska gorska čudežna dežela bo postala narodni park

Na področju Sierra de las Nieves, ki se razteza severozahodno od sončne Malage in jugovzhodno od priljubljenega mesta Ronda, že več kot šest let nastaja nacionalni park.

Letos naj bi po dolgih prizadevanjih in zahvaljujoč predani kampanji lokalnih skupnosti končno dobil uradno odobritev. Parque Nacional Sierra de las Nieves bo španski nacionalni park, tretji v Andaluziji in prvi za provinco Málaga.

Zimska čudežna dežela

Ta redko poseljena gorska čudežna dežela je v globoki zimi pogosto zasuta s snegom in je od leta 1989 zaščiten naravni park, v velikosti 201 kvadratnih kilometrov, polovica je že 25 let pod zaščito Unescovega biosfernega rezervata. V naravnem parku živi okoli 1000 kozorogov kot tudi srnjad, vidre, različne ujede. Območje pa je še posebej posebno zaradi redkih gozdov starodavnih španskih jelk.

Zanimiva turistična ponudba

Težko pričakovani tretji nacionalni park v Andaluziji bo zajemal 230 kvadratnih kilometrov razgibanih gora Málage. Pustolovščine za obiskovalce vključujejo vznemirljive pohode na Sierra de las Nieves, Torrecilla, ali skozi jelkine gozdove, pa kolesarjenje, plezanje, jamarstvo itd. V mestih Tolox, Monda, El Burgo, Yunquera, Istán – bo mogoče občudovati razpadajoče trdnjave in druge zgodovinske ostanke, ki so na tem območju še iz časov Feničanov.

Vir: Lonely Planet

(Visited 259 times, 1 visits today)
Close