1:11 pop ZANIMIVO

Sobota prinaša spremembe: Hrvaška na rumenem seznamu

Če je kaj aktualno zadnje dni bolj od števila okuženih s Covid-19, je to seznam varnih držav za prehajanje meja. Kako tudi ne, napočil je čas glavnih dopustov in, kot vsako leto, se tudi letos veliko Slovencev kljub koronastanju in turističnim bonom odpravlja prek meje. Posebej z zanimanjem spremljajo, na katere barve seznamu je Hrvaška.

Vlada RS danes sporoča, da je na današnji dopisni seji odločila, da bo vročanje odločbe o karanteni že na meji in sklenila, da bodo s 4. julijem na zelenem seznamu Belgija in Nizozemska, z njega pa črtane Češka, Hrvaška in Francija.

Vlada Republike Slovenije je na seznam epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav (zeleni seznam) v skladu s tretjim odstavkom 9. člena Odloka o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije uvrstila Belgijo in Nizozemsko.

S seznama epidemiološko varnih držav ali administrativnih enot držav je črtala Češko, Hrvaško in Francijo (kar pomeni, da se uvrstijo na rumeni seznam).

Spremembe začnejo veljati 4. julija 2020.

Zeleni seznam držav (vstop brez karantene) od 4. julija 2020

1. Madžarska

2. Avstrija

3. Ciper

4. Estonija

5. Finska

6. Zvezna republika Nemčija

7. Grčija

8. Islandija

9. Latvija

10. Litva

11. Lihtenštajn

12. Norveška

13. Slovaška

14. Švica

15. Italija

16. Danska

17. Irska

18. Malta

19. Španija

20. Belgija

21. Nizozemska

Na rdečem seznamu (seznam držav s poslabšano epidemiološko sliko) ni sprememb.

 

Vir: Ministrstvo za notranje zadeve

(Visited 519 times, 1 visits today)
Close