Smešno preprost in odličen trik, kako porabiti beljake

4 decembra, 2021

Vsi se sprašujemo, kako porabiti beljake, kadar pripravljamo sladice, pecivo, piškote ali druge jedi, ki zahtevajo le rumenjake. 

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Za beljake obstaja vrsta receptov, med katerimi je verjetno najbolj znan, enostaven in priljubljen recept za španske vetrce ali meringe – ki so dejansko zgolj iz “snega”.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

A obstaja način, kako porabiti beljake, ne da bi morali iz njih delati posebno sladico ali jed. Tako smešno preprost trik je to, da včasih pozabimo nanj.

Beljake najbolj enostavno porabimo tako, da jih dodamo jajcem! Boste za zajtrk jedli vmešana jajca? Dodajte jim še nekaj dodatnih beljakov. Boste za lahko večerjo naredili omleto s špinačo ali gobicami in sirom? Dodajte jajcem še nekaj dodatnih beljakov. Tudi če jajca pečete na oko, jim mirno dodajte še nekaj beljakov – tako boste naredili jed bolj nasitno, holesterola pa zato ne bo nič več!

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 330 times, 9 visits today)