Singapur bo sproščal omejitve za cepljene turiste

19 januarja, 2021
IF

Zaradi izboljšane epidemiološke slike in začetka cepljenja proti novemu koronavirusu v Singapurju razmišljajo o sprostitvi omejitev za turiste. Po junijski opustitvi nekaterih najstrožjih ukrepov proti širjenju virusa imajo še vedno zelo malo novih primerov.

K temu je pripomoglo dosledno upoštevanje navodil pristojnih služb skupaj z dovršenim sistemom za sledenje okužb in strogim omejevanjem vstopa tujim državljanom.

Omejitve za vstop bodo počasi sprostili do maja, ko bo Singapur kot prva država v Aziji gostil srečanje državnikov in gospodarstvenikov, Svetovni gospodarski form. Ta bi sicer moral kot običajno potekati v švicarskem Davosu, toda zaradi slabe epidemiološke slike v Evropi, so se odločili, da ga letos preselijo v Singapur.

Cepljeni bodo lahko prehajali mejo

Ena izmed prvih sprostitev omejitev naj bi bilo dovoljenje za prestop meje potnikom, ki bodo cepljeni proti novemu koronavirusu. Za ta korak se bodo odločili, če se bo izkazalo, da cepljenje bistveno prispeva k zniževanju števila okužb. Singapur je ena izmed prvih azijskih držav v kateri so po novem letu začeli s programom cepljenja.

Trenutno vstop v Singapur tujcem, ki prihajajo iz držav z najvišjim številom obolelih, ni dovoljen. Državljani iz držav z boljšo epidemiološko sliko morajo ostati v samoosamitvi ali karanteni 7 do 14 dni, ter opraviti testiranje za virus ob prihodu ter ob koncu karantene. Za prihode iz držav na vmesni listi pa je poleg negativnega testa in 14 dnevne karantene za vstop potrebna še vnaprej odobrena vloga, v kateri so natančno določeni pogoji in kraj izvajanja karantene.

 

Vir: Lonely planet

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 102 times, 1 visits today)