Brezplačen apartma in atelje za umetnike v primorski vasici

5 oktobra, 2021
Foto: Jaka Ivančič

Odprt je nov razpis za umetniško rezidenco v Hiši Alojza Kocjančiča v vasici Kubed – iščejo nove umetnike, ki bodo v letu 2022 ustvarjali v tamkajšnjih prostorih.

Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, ki je skrbnik umetniške rezidence v Hiši Alojza Kocjančiča, bo tudi v letu 2022 prek javnega razpisa oddal prostore za umetniško ustvarjanje v brezplačni najem različnim umetnikom.

Najem apartmaja in ateljeja – za umetnino in dogodek

Za tem, ko so se letos v rezidenci zvrstili različni umetniki in umetnice s področja kiparstva, slikarstva, fotografije, risbe in grafike, bosta v naslednjem letu umetniški apartma in atelje namenjena umetnikom, ki aktivno delujejo na področju leposlovja in glasbene umetnosti ter so od Kubeda oddaljeni najmanj 60 kilometrov.

Najem rezidence v vasici bo za umetnike brezplačen, v zameno pa bodo morali svoje umetniško delo oziroma umetnino oddati Mestni občini Koper in v času bivanja izvesti vsaj en dogodek oziroma aktivnost za širšo javnost. Umetnikom bodo povrnili tudi stroške materiala za izdelavo umetnine v višini 150 evrov.

Rok za prijavo na javni razpis je 5. november 2021, celotno besedilo razpisa pa je objavljeno tukaj.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 377 times, 3 visits today)