10:32 dop ZANIMIVO

Premrli integrali: Mi naravi, narava nam

Koncert se je zaključil s prodajno razstavo poslikanega kamenja dr. Ninne Kozorog, ki je naznanila, da se januarja 2023 začasno umika iz humanitarnega sveta.

Minulo soboto je v Škocjanskem zatoku potekala prireditev Premrli Integrali, v organizaciji predsednice društva Humanitarček Ninne Kozorog. Na koncertu, ki so ga popestrile jazzistka Vesna Mlakar, glasbena pedagoginja Eva Vilcnik Emric in kantavtor Andrej Vilcnik.

Mi naravi, narava nam

Andrej Vilčnik je povedal, da se je za sodelovanje pri projektu odločil, ker narava umira, na nek način je bila to njegova žalostinka. Na prireditvi so predstavniki DOPPSa Andreja Vilčnika proglasili za varuha belohrbtega detla, ene izmed izumirajočih vrst.

Dr. Ninna Kozorog je za ta namen napravila prodajno razstavo kamenja, ki je nastal v letih njenega humanitarnega udejstvovanja kot nek ventil za vse težke zgodbe, s katerimi se je soočila v svojem delu z ljudmi.

Na prireditvi se je s prodajo zbralo 6.280 evrov, naknadno pa še dodatnih 1.300 evrov –  namenjenih nakupu defibrilatorja in sofinanciranju invalidske rampe v NRŠZ. Z novo invalidsko rampo bodo tudi gibalno oviranim omogočili prostran pogled na Škocjanski zatok.

Sredstva zbirajo še do avgusta

Razstava Premrli integrali je na vpogled do oktobra 2022. Do 1. avgusta letos pa se zbirajo sredstva za NR Škocjanski zatok. K zbiranju sredstev lahko na enostaven način prispeva prav vsak – za vsako delitev Andrejevega videa Premrla s ključniki #nrskocjanskizatok #dopps #andrejvilcnik #premrla bodo sponzorji prispevali 0,30 evra za invalidsko rampo v Naravnem rezervatu škocjanski zatok.

(Visited 267 times, 4 visits today)
Close