Avtor br; foto: adobestock 6:09 pop ZANIMIVO

Predstavitev filma: Skupaj za rise

Sodelavci projekta LIFE Lynx vabijo na večer, posvečen risu – veliki mački, ki prebiva tudi v gozdovih Triglavskega narodnega parka.

V okviru projekta LIFE Lynx so v Slovenijo in Hrvaško pripeljali 18 risov, ki bodo osvežili kri in populaciji pomagali preživeti.

Projekt je združil strokovnjake, raziskovalce, naravovarstvenike in lovce iz petih evropskih držav, z enotnim ciljem – rešiti rise pred ponovnim izumrtjem.

V filmu Skupaj za rise zajeto bistvo projekta

V petih letih snemanja se je nabralo za veliko ur zanimivega in poučnega gradiva, zato odločitev, kaj vključiti v dokumentarni film o projektu LIFE Lynx, ni bila lahka. Režiserjema filma Timoteju Vrtniku in Gregorju Šubicu je skupaj s člani ekipe projekta LIFE Lynx uspelo ujeti bistvo glavnih prizadevanj projekta. Napovednik za film Skupaj za rise, si lahko ogledate spodaj.

Film pa si lahko ogledate v sredo, 15. novembra 2023, ob 19.00, v Infocentru Triglavska roža na Bledu. Po ogledu filma sledi predavanje Mihe Krofla z Biotehniške fakultete o tem, kaj novega so se naučili o risih pri nas, omenili pa bodo tudi, kaj sledi v prihodnosti.

Vir: Life Lynx, TNP

(Visited 33 times, 1 visits today)
Close