Poslušajte sproščujoče zvoke gozdov z vsega sveta

25 januarja, 2021

Raziskave kažejo, da je preživljanje časa v naravi dobro za naše zdravje. Preprost sprehod po gozdu olajša stres in nam pomaga jasneje razmišljati.

Na Japonskem imajo za to prav poseben izraz – shirin-yoku, ki bi ga lahko prevedli kot „gozdno kopanje“. S preprostim sprehodom po gozdu, namreč gozd doživljamo skozi vseh pet čutov. Od preprostega pogleda na drevesa, do vonja – gozdovi ponujajo popolno čutno pustolovščino. Ena najmočnejših prednosti gozdov pa je zagotovo tudi zvok, ki nas s svojo mirnostjo in hkrati živostjo, popolnoma sprosti in nas navdihne z novo pozitivno energijo. Zahvaljujoč spletnemu radiu tree.fm lahko sproščujoče zvoke narave poslušate tudi v udobju svojega doma.

Ker nas pandemija trenutno omejuje kako, kdaj in kje preživljamo svoj čas na prostem, so se ustvarjalci tree.fm odločili zbrati zvoke različnih gozdov po svetu. „Ljudje so nam pomagali in v svojih krajih posneli zvoke iz tamkajšnjih gozdov, zato, da lahko prav vsi pobegnemo v naravo, med tem, ko smo zaprti in ne moremo potovati prav daleč. Spletni radio nam omogoča, da se sprostimo, meditiramo in uživamo v naravi tudi, če na sprehod trenutno ne moremo.“

Izbirate lahko od Schwarzwalda v Nemčiji do ptičjega gozdička Kotori no Mori na Japonskem. Na voljo je nešteto brezplačnih zvočnih kulis, ki vas prepeljejo v mirno okolje, polno ptičjega petja in zvoka vetra, ki šepeta čez veje.

Radio tree.fm sodeluje tudi z iskalnikom Ecosia, ki vsaj 80 % svojega dobička nameni neprofitnim organizacijam, ki se osredotočajo na pogozdovanje. S preprostim klikom in donacijo pa lahko pri tem pomagate tudi vi.

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 73 times, 1 visits today)