Polhi dobili poseben prehod čez avtocesto

21 decembra, 2021

V Veliki Britaniji so na dva obstoječa mostova čez avtocesto ob ograji postavili prehod, da bi polhom omogočili varno pot do gozda.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Število polhov se je od leta 2000 prepolovilo, naravovarstveniki pa so zaskrbljeni, da bi lahko izumrli v Veliki Britaniji. Izguba žive meje, ki jo polhi uporabljajo za prehajanje na območje gozdov, naj bi bila eden od glavnih dejavnikov za upadanje populacije. A ob avtocesti M1 so našli kolonijo polhov pred približno petimi leti in od takrat populacija narašča.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Poseben prehod za varno prehajanje polhov

Zdaj so se odločili, da polhe ob avtocesti še dodatno zaščitijo, v ta namen sta bila letos zgrajena dva prehoda za polhe na dveh obstoječih mostovih čez avtocesto v bližini Little Linford Wood v Buckinghamshireu.

Pri upravljavcih avtocest upajo, da bosta prehoda, ki potekata ob obstoječi ograji na mostu, združila dva habitata polhov in omogočila živalim varno potovanje. Polhe bodo na prehodu čez mostova spremljale tudi kamere vse do leta 2030.

 

Vir: Daily Mail

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 64 times, 2 visits today)