Po mlekomatih in jajcematih smo dobili še ribomat – v Krškem

16 februarja, 2020

V soboto so na Tržnici Videm v Krškem v okviru pustnega sejma uradno namenu predali prvi ribomat v Sloveniji, v sklopu posavskega projekta Riba je in, financiranega iz Evropskega sklada za pomorstvo in ribištvo.

Občani bodo imeli 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo lokalne sveže ali dimljene postrvi Ribogojstva Pavlič (podjetja Akval), pa tudi ribje namaze. Občina Krško je za ribomat odštela nekaj več kot 6600 evrov, od tega pričakujejo 85 % iz ribiškega sklada.

Tudi izobraževalna nota

Poleg ribomata bodo, kot so povedali na Občini Krško, v okviru tega projekta na Ribniku Resa uredili pet interaktivnih učnih panojev. Kot je na odprtju ribomata na sobotnem pustnem sejmu na tržnici Videm poudarila podžupanja občine Krško Ana Somrak, je cilj projekta predvsem sprememba prehrambenih navad občanov, promocija posavske ribe, porast oskrbe z lokalnimi ribami in kratke dobavne verige (vzreja – krožnik).

Sicer pa so v Krškem v začetku decembra lani na tržnici odprli tudi prvi medomat v Posavju in na Dolenjskem, katerega nakup je prav tako omogočila Občina Krško. Občani imajo tako 24 ur na dan, sedem dni v tednu na voljo med in medene izdelke lokalnih čebelarjev.

Preberite tudi: Kmetija v avtomatu.

vir: krsko.si

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 83 times, 1 visits today)