12:41 pop ZANIMIVO

Osnovna šola dvorišče spremenila v učilnico v naravi

Decembra je šola Salvemini v italijanskem Torinu otvorila svojo učilnico v naravi, kot način združevanja izobraževanja in zdravega okolja.

Šolska dvorišča so pogosto zanemarjena in premalo izkoriščen prostor, zato je uprava šole optimistična, da bo zasnova učilnice na prostem spodbudila radovednost učencev in jim pomagal, da se bodo počutili prijetno v zelenem okolju.

Po podatkih Svetovnega sklada za naravo (WWF) je trenutno v Italiji več kot 40.000 šolskih dvorišč, ki ostanejo popolnoma neuporabljena ali pa niso nič drugega kot majhna betonska površina, ki se uporablja le za krajše rekreacijske dejavnosti.

Spoznavanje lokalne narave kar na šolskem dvorišču

Učilnica šole Salvemini je nastala z reproduciranjem naravnih okolij regije, z namenom ustvarjanja biotske raznovrstnosti. Na površini 230 kvadratnih metrov so ptičja gnezda, hranilnice in rastline, ki privabljajo opraševalce. Učenci se bodo lahko preizkusili v številnih dejavnostih ter preko zabave in igre odkrivali svet, ki jim je bil prej neznan.

Učilnica v Torinu je ena izmed prvih dvanajstih od petdesetih takšnih učilnic v naravi, ki bodo do leta 2024 zgrajene po vsej Italiji.

 

Vir: The Mayor Eu

(Visited 291 times, 1 visits today)
Close