Nov danski Muzej sreče je to, kar trenutno potrebuje cel svet

8 septembra, 2020

Obiskovalce novega Muzeja sreče v Kopenhagnu čaka vrsta filozofskih vprašanj: kaj je resnična definicija sreče? Če bi lahko živeli v umetno narejenem svetu, v katerem bi se dogajale samo dobre stvari, ali bi? 

 

Muzej sreče je odprl Meik Wiking, avtor mednarodnih knjižnih uspešnic Mala knjiga Hygge, Mala knjiga Lykke in Umetnost ustvarjanja spominov. Muzej vodi Inštitut za razikovanje sreče, neodvisna organizacija, ki se ukvarja z dobrim počutjem in kakovostjo življenja.

Muzej priča o tem, kako je sreča vključena v vsa področja našega življenja – v vsaki od osmih sob pogledamo srečo z druge perspektive. Kot pravijo v muzeju, je cilj, da nam prinaša srečo, da obiskovalce opomni, kaj nas osrečuje in zaradi česa se počutimo dobro. “Upamo, da bodo odšli malce bolj modri, bolj srečni in bolj motivirani, da pomagajo ustvarjati boljši sveti,” dodaja Wiking.

V muzeju je kup interaktivnih doživetij, poskusimo lahko svetlobno terapijo, miselne eksperimente. Poleg študije o vračanju izgubljenih denarnic je tu tudi zemljevid sveta s točkami, kje vse so našli in vrnili denarnice. Imajo tudi kotiček, namenjen smejanju, pa zgodovini in prihodnosti sreče. Razstavljen je tudi zemljevid po Svetovnem poročilu o sreči iz letošnjega leta, na katerem je 153 držav. Danska je na njem že več let na prvem mestu, zato ne preseneča, da je tudi prva država z Muzejem Sreče.

 

Vir: LP, Happyness Museum

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 31 times, 1 visits today)