Nora služba: 1000 dolarjev za 2 dni digitalnega detoksa v naravi

27 avgusta, 2020

Ste lahko odklopljeni od telefona cel vikend? Ignorirate emaile, tvite, novice, sporočila, obvestila ne da bi vsaj enkrat pokukali na telefon? Če da, potem je tale služba kot nalašč za vas.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Podjetje iz Salt Lake City-ja v ZDA ponuja 1000 dolarjev nekomu, ki bo kampiral v narodnem parku dva dneva in to popolnoma brez tehnologije. Kot so povedali, želijo, da ta oseba “odklopi svet in vklopi naravo”. Kamp si lahko srečnež izbere sam, prikolica ali šotor bosta plačana.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

Kje je trik, se sprašujete? Kot pravi organizator, bo na voljo cel kup prečudovitih razgledov, ki pa jih ne boste mogli ne fotografirati ne deliti na instagramu in facebooku.  Nikjer ne boste mogli objaviti, kako čudovito se imate in kako lepo dišijo borovci. S seboj lahko vzame še eno osebo, a tudi ta ne sme imeti nobene tehnologije.

Po 48 urah se bo izbrani kandidat moral priklopiti na wifi in poročati o svojem vikendu – kakšni so bili izzivi in kaj se je naučil.

Prijave zbirajo do 23. septembra, prijavijo pa se (žal) lahko le starejši od 25 let, ki imajo ameriško državljanstvo.

 

Vir: LP

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 150 times, 1 visits today)