Nacionalni park Krka na Hrvaškem vabi na delo na daljavo

27 maja, 2021

Prejšnji teden je Nacionalni park Krka na Hrvaškem oznanil, da je postal prvo zaščiteno območje v državi, ki vabi t.i. digitalne nomade – ljudi, ki lahko delajo od kjerkoli. V zadnjih letih so digitalni nomadi vse bolj popularni, epidemija pa je še povečala zanimanje ljudi za delo na daljavo. 

Trokut inkubator za nove tehnologije, partner iz Šibenika, ki ponuja delo digitalnim nomadom, omogoča dostop do miz, stolov, kuhinj, tušev in kopalnic, prav tako jih opremi s tiskalniki in skenerji, če jih potrebujejo za delo.

Uporabljajo lahko tudi parkirišče za kolesa in avtomobile ter košarkarsko igrišče. A, kar bo najbrž premamilo največ “zaposlenih na daljavo” je to, da bo njihovo delovno mesto 5 minut od plaže.

Direktor Javnega inštituta Krka nacionalni park je komentiral, da digitalni nomadi prispevajo k izpostavljenosti in popularnosti destinacije in da bodo pri njih našli najboljšo kombinacijo naravnih vrednot ter kulturne in zgodovinske dediščine. Seveda bodo dobrodošli v naravi, v spoznavanju domačinov, tradicij in navad.

 

Vir: the mayor

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 292 times, 6 visits today)