Na Krasu imajo zanimivo rešitev za praznično okrasitev

24 novembra, 2020

Izvedba decembrskih prazničnih prireditev zaradi razmer, povezanih s koronavirusom, ne bo mogoča, zato so občine Divača, Hrpelje – Kozina, Komen, Miren – Kostanjevica in Sežana podprle pobudo skupine občanov, da se Kras in Brkini povežejo na drugačen, poseben, a enoten način z okrasitvijo koles z lučkami in s sloganom »Življenje na Krasu in v Brkinih se vrti naprej«.

“Kolo je simbol gibanja, vetra v laseh, kolo se vrti naprej, na simbolni ravni v prihodnost in nas pelje novim izzivom naproti. Lučke predstavljajo nekaj svetlega, toplega, prijetnega, prazničnega in pozitivnega,” pravijo in s pobudo Življenje na Krasu in Brkinih se vrti naprej posameznike in organizacije pozivajo k enotni okrasitvi.

Vir: visitkras.info

Okrašeno kolo kot simbolika

Okrašeno kolo ali del kolesa razstavite v izložbi, v pisarni, na delovišču ali pa doma, na balkonu, terasi, domačem dvorišču… “Kolo, ki ga uporabite za okrasitev, je lahko staro, obrabljeno, leseno, majhno, otroško, lahko je tudi del kolesa ali pa kolo kot del starega voza. Izbira kolesa in njegova okrasitev je prepuščena vaši ustvarjalnosti,” pravijo.

Želijo ohranjati vero v svetlo prihodnost in spodbujati optimizem, saj se kljub trenutnim neprijetnim razmeram in ukrepom, kolesje časa vrti naprej. “Obenem se s pobudo spomnimo uspehov naših izjemnih kolesarjev v tem letu. Izpostavljamo povezovanje tako organizacij kot posameznikov ter neizmerne možnosti kolesarjenja, gibanja in priložnosti za številne obiskovalce, ki sicer danes (še) ne morejo k nam, lahko pa ozavestijo priložnosti naše destinacije – Kras in Brkini,” še povabijo v svoje kraje, ko bo to spet mogoče.

Košček pozitivne naravnanosti

“Vabimo vas, da se pridružite in z nami zavrtite kolo Krasa in Brkinov. Veseli bomo vašega pozitivnega odziva, saj želimo s sodelovanjem in povezovanjem prispevati k promociji našega območja ter obuditi vero v svetlo prihodnost, ki nas zagotovo še čaka,” še poudarjajo za konec. Podpora skupnim prizadevanjem je poleg okrasitve kolesa mogoča tudi z namestitvijo foto okvirja »Življenje se vrti naprej«, ki ga lahko dodate svoji fotografiji na svojem FB profilu.

 

Vir: visitkras.info

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 338 times, 3 visits today)