Avtor vb; foto: Domen Birtov 8:30 dop ZANIMIVO

Na kmetiji so vzeli stvari v svoje roke: iščejo steklene kozarce!

“Zagotovo se komu doma valjajo kozarci od Naturete,” so začeli obvestilo o svoji ‘veliki iskalni akciji’ povratne steklene embalaže.

Na Kmetiji Pr’Birtovih iz Kozine namreč iščejo kozarce od Naturete, 314 ml, 580 ml in 1062 ml, saj se soočajo z velikimi težavami z dobavljivostjo povratne steklene embalaže. Kozarce odkupijo ali zamenjajo za njihove izdelke.

“Žalosti me, da se toliko govori o zeleni energiji, zmanjševanju onesnaževanja, uvajajo se dodatni davki in prispevki za obdelavo odpadkov, ukinja se embalaža za enkratno uporabo (kar podpiram), a je proizvajalcev steklene in ostale embalaže za večkratno uporabo iz dneva v dan manj (razlog je menda cena energije), cena pa strmo narašča,” pove gospodar kmetije Domen Birtov.

Kot pravi, je velik podpornik ekologije. “A, dragi politični odločevalci, najlažje je prepovedovati, kam bomo pa pakirali? Kaj ko bi podprli kakšno takšno proizvodnjo?” se sprašuje. Na kmetiji so se odločili, da raje kot, da bi šli po novo embalažo daleč v tujino, za nov slog izberejo stekleno embalažo kamniške Ete in s tem podprejo lokalno.

(Visited 10.898 times, 4 visits today)
Close