1:17 pop ZANIMIVO

Na Irskem ponujajo brezplačno leto bivanja za eno družino

Živite eno leto brez najemnine na Irskem in spoznajte njihovo kulturo ter jezik od blizu

Če ste se kdaj želeli od blizu spoznati z irsko kulturo, razmislite o selitvi v Inis Meáin. Ena družina z otroki lahko šolsko leto preživi na otoku ob obali Galwaya brez najemnine.

Pobudo je ustvarilo Comhlacht Forbartha Inis Meáin – nevladno združenje sosedov, ki živijo na otoku. Ponujajo idealno priložnost za spoznavanje irske kulture in jezika.

Iščejo družino z otroki

Skupnost Inis Meáin ponuja eni družini s šoloobveznimi otroki sodobno hišo za čas šolskega leta brez najemnine. V bližini je vrtec, osnovna šola in srednja šola Colaiste Naomh Eoin.

Z željo po vpeljavi novih otrok v lokalne šole in pomoči pri širjenju irskega jezika. Inis Meáin je namreč ena redkih regij na Irskem, kjer je irski jezik primarni način komunikacije. Posledično bo skupnost iskala ljudi, ki vsaj malo obvladajo irščino, saj bi brez nje tako otroci kot starši imeli težave.

Lokalna skupnost bo staršem ponudila tudi internet za delo na daljavo, da se bodo tudi digitalni nomadi počutili kot doma. Sicer pa je v lokalnem okolju tudi veliko priložnosti za delo, če bo kdo želel ostati po končanem šolskem letu, bo imel tudi to možnost.

Vir: The Mayor

(Visited 300 times, 1 visits today)
Close