Na današnji tekmi Bayern:Sevilla bo žogo krasila tudi risba z Debelega rtiča

24 septembra, 2020

Nogometna žoga za današnjo tekmo UEFA superpokala ima nov, poseben dizajn, ki ga lahko vidite danes med tekmo Bayern Munchen in Sevilla FC. Za njen dizajn so namreč poskrbeli otroci s svojimi risbicami.

Te so bile izbrane v sklopu Uefinega natečaja, na katerega je prispelo več kot 200 risb iz cele Evrope. Med osemnajstimi izbranih, ki so integrirane v dizajn žoge, je tudi risba iz Slovenije. To je ustvaril enajstletni Van iz Ankarana na nogometnem taboru v Mladinskem zdravilišču RKS Debeli rtič.

Po lanskoletnem taboru je Van, ki ima posebno obliko Aspergerjevega sindroma svoja čustva izrazil v risbi. Kot je dejal za Uefin natečaj, veliko riše in tokrat je narisal tisto, kar je bistvenega pomena za vsak šport. Njegova risba oziroma strip prikazuje dve ekipi – zmagujočo in poraženo. S stripom pa sporoča, da v športu ni pomembno zmagati, ampak se zabavati. Kot pravi, je »to sporočilo namenjeno vsem otrokom, da se ne navadijo vedno zmagovati«

Youtube video

Aleksander Čeferin: “Risbe in zgodbe otrok so pravi navdih”

Ob januarskem izboru risb je predsednik Uefe, Aleksander Čeferin, dejal, da je »prepričan, da bodo otroci navdušeni, ko bodo na žogi, s katero bodo nogometni zvezniki na tako pomembni tekmi dosegali gole, videli svoje risbe. Pravi navdih je bilo videti te odlične risbe in slišati zgodbe otrok. Upam, da jim bo v veselje, da je njihova umetnina pristala na žogi za tako pomembno tekmo in jih bo to motiviralo ne le za igranje nogometa, temveč tudi za to, da sledijo svojim sanjam.«

Poleg Vanove risbice bodo žogo krasile še risbe otrok iz Češke, Nemčije, Madžarske, Litve, Nizozemske, Portugalske, Španije in Švice.

 

Vir: RKS, uefafoundation

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 62 times, 3 visits today)