Modro vino – naravno modre barve

19 julija, 2016
Modro vino - naravno modre barve

Ko govorimo o vinu, ponavadi govorimo o dveh barvah: o belem in rdečem (črnem). Včasih dodamo še rose in v zadnjih letih zeleno ter oranžno vino. V Španiji pa so pred leti predstavili modro vino.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Gïk vinarji proizvajajo modro vino iz domačega grozdja, in sicer iz območij Zaragoze, La Rioje, Castilla-La Manche in Leona. Vendar vir surovin nima pomena za barvo. Kar spremeni grozdje v popolnoma nov izdelek je uporaba posebne prehranske tehnologije. Ta naredi vino posebne, močno modre barve, hkrati pa bolj sladko, čeprav mu ne dodajajo sladkorja.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

 

Člani Gik ekipe se imajo za kreatorje, ne poslovneže

Na Gik družbi pravijo: “Poskusite pozabiti vse, kar veste o vinu. Poskusite odmisliti vse geografske zaščitne oznake, kompleksne standarde postrežbe in vse, kar ste kdaj slišali od someljejev. Pozabite tradicije, povezane z vinom, in pozabite, da govorimo o tekočini, ki v krščanstvu predstavlja Kristusovo kri.” In nadaljujejo z orisom novosti: “Zdaj pa odprite oči in povejte, kaj vidite? Sladko modro pijačo z 11,5 promila alkohola. To je Gik. Bi ga poskusili?”

Pitje modrega vina je, kot pravijo, več kot le pitje vina. Je pitje inovacije in kršenje pravil.

 

In kako vino dobi električno modro barvo?

Gre za proces pigmentacije, pri katerem uporabljajo dva organska pigmenta: indigo in antocianin, ki ga pridobijo iz grozdnih luščin. Da so prišli recepta za modro vino, so dve leti sodelovali z univerzo in raziskovali, katera bo najboljša metoda.

Vino je trenutno naprodaj v spletni trgovni, na voljo pa je kupcem iz Španije, Francije, Nemčije, Velike Britanije in Nizozemske. Paket treh steklenic stane 33,27 evrov.

Foto: https://gik.blue/


Ministrstvo za zdravje opozarja: “Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.”

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 563 times, 7 visits today)