Martinovo v številkah: koliko nas stane martinova pojedina?

9 novembra, 2021

Tudi pred martinovim, praznikom vina, so na Statističnem uradu RS pripravili nekaj številčnih podatkov, vezanih na vse v zvezi z martinovim.

Preberite tudi: Vračamo se k naravi

V času bliskovitega tehnološkega napredka, smo začutili veliko odgovornost do družbe in ustvarjanja uporabniku ter zemlji prijaznih rešitev.

Na martinovo so na mizah tudi značilne jedi, za katere so izračunali, koliko bi nas stalo. »Obvezne« sestavine martinove pojedine so perutnina, mlinci in dušeno rdeče zelje. “Za kilogram piščančjega mesa brez kosti smo v 2020 odšteli povprečno 7,92 EUR. Za pripravo mlincev bi potrebovali moko, jajca in olje. Za kilogram pšenične moke smo v 2020 odšteli povprečno 0,72 EUR, za 10 jajc povprečno 1,80 EUR in za liter jedilnega olja povprečno 1,39 EUR. Za steklenico (liter) kakovostnega vina smo v 2020 odšteli povprečno 4,24 EUR,” navedejo na SURS.

Preberite tudi: Kakovostni izdelki iz etične proizvodnje

Družba illycaffè se predstavlja s trajnostnimi izdelki in prisega na zmanjševanje ogljičnega odtisa vzdolž celotne proizvodne verige.

In še o porabi vina v Sloveniji: v 2019 smo porabili povprečno 36 litrov vina na prebivalca, od tega 65 % belega

Zanimivo: koliko imamo Martinov in Martin?

11. november ni samo praznik vina, ampak tudi osebni praznik številnih prebivalcev in prebivalk Slovenije.  “Na ta dan jih praznuje rojstni dan 5.686 in med temi je natančno 180 Martinov in 181 Martin.
V Sloveniji je 8.727 moških z imenom in 7.373 žensk z imenom Martina,” še povedo na SURS.
Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 69 times, 1 visits today)