8:30 dop ZANIMIVO

Madeira vabi s čudovito naravo in – brezplačnim testom za COVID-19!

Madeira vabi s čudovito naravo in - brezplačnim testom za COVID-19!

Portugalska Madeira se za turiste ponovno odpira 1. julija. Avtonomna regija Portugalske, ki leži blizu Kanarskih otokov, ima dva otoka – Madeiro, dolgo 57 in široko 2 kilometrov, in Porto Santo, ki meri le 14 x 8 kilometrov. V arhipelagu sta še nenaseljena otoka Desertas in Salvagens. Regija je do zdaj zabeležila 90 okužb s covid-19 in nobene smrti. Da bo tako tudi ostalo, bodo vse turiste ob prihodu testirali. Test bo plačala vlada. 

To, kot so povedali, ne zagotavlja le, da so vsi turisti zdravi, temveč promovira tudi zdravo in varn destinacijo – z neokuženimi domačini. Testiranje pripravlja regijska zdravstvena agencija v sodelovanju z letališči Portugalske in je, kot zatrjujejo, hitro in turistom prijazno.

Madeira je sicer znana kot biser Atlantika, celo leto jo greje toplo sonce, priljubljena je predvsem pri ljubteljih narave, saj ima bujno cvetoče vrtove. Poleg tega je prava nirvana za pohodnike, ljubitelje plaž (Porto Sant ima eno najlepših plaž z zaltim peskm v Evropi), pa tudi za vse, ki si na dopustu želijo dobre hrane in kapljice.

Vir: LP

(Visited 791 times, 1 visits today)
Close