Lokacija snemanja Gospodarja prstanov po 11 letih ponovno odprta za javnost

31 oktobra, 2020

Razgibana pokrajina Nove Zelandije, osupljiva jezera, hribi in doline so uveljavljene mednarodne filmske zvezde. Zdaj se je za javnost prvič po 11 letih odprla lokacija za raziskovanje pokrajine, ki je bila prikazana v ključnih prizorih iz filmov Gospodar prstanov.

 

Deer Park Heights, ki se nahaja v Queenstownu, je bil prvotno odprt leta 1966 in je postal izjemno priljubljena atrakcija, kjer so obiskovalci uživali na safari izkušnji na 800 hektarjih veliki kmetiji, ki se ponaša z nekaterimi najlepšimi pogledi na Novi Zelandiji. V zadnjih 11 letih deluje kot jelenja kmetija, kar se bo nadaljevalo tudi zdaj, ko se bo ponovno odprla za obiskovalce. Nov sistem spletnih rezervacij bo zagotovil dostopno kodo za določen dan, da se bodo obiskovalci lahko podali na slikovite vožnje in se udeležili srečanj z živalmi, kmetija pa naj bi bila odprta sedem dni v tednu.

 

Čas preživet v naravi s pridihom Hollywooda

Park na polotoku Kelvin Heights gostom omogoča opazovanje jelenov, koz, miniaturnih konj, lam, alpak, oslov in prašičev Kunekune. Obiskovalci se lahko vozijo po petkilometrski cesti, ki vključuje prostore za piknik in 20-minutni sprehod s 360-stopinjskim pogledom na Wakatipu in gorsko verigo The Remarkables. Ljubitelji filmov bodo prepoznali lokacije, ki so se pojavile v velikih hollywoodskih filmih, kot so Gospodar prstanov, Wolverine ter Pete in njegov zmaj. »To je tako neverjetna lokacija in zdi se mi škoda, če je ne bi pokazali. Obiskovalce želimo pozdraviti na družinskem dnevu v naravi in z našimi živalmi,« je dejal Mike Mee, lastnik kmetije.

 

Vir: Lonely Planet

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 106 times, 1 visits today)