Kdo ima biodiverziteti najbolj prijazen vrt?

18 aprila, 2021
Foto: Danilo Bevk

Imate na vrtu cvetočo trato, veliko medovitih rastlin, gnezdilnico za čebele samotarke, žuželčnik, gnezdilnice za ptice in netopirje ali pa mlako? Mogoče vas obiskujejo ježi ali na vašem vrtu varno domujejo kače? Vrtovi so vedno bolj pomemben življenjski prostor za številne organizme, zato v okviru projekta LIFE NATURAVIVA, Biodiverziteta – umetnost življenja iščejo biodiverziteti najbolj prijazen vrt!

Vrtove bodo izbirali v štirih kategorijah:

  1. hišni vrt,
  2. vrt na terasi ali balkonu,
  3. šolski vrt in
  4. društveni vrt.

Na natečaju, ki so ga podaljšali za eno leto, lahko sodelujete tako, da na elektronski naslov info@botanicni-vrt.si do 31. 12. 2021 pošljete prijavni obrazec in do 10 fotografij vrta. Zaželeno je, da so fotografije iz leta 2020 ali 2021, izjemoma lahko tudi starejše. Podroben opis za prijavo je v prilogah na spletni strani projekta.

Prijave bo pregledala strokovna žirija Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani in Nacionalnega inštituta za biologijo, ki bo najbolje ocenjene vrtove naslednje leto obiskala za podrobnejše ocenjevanje. Zmagovalci bodo znani poleti 2022, čakale pa jih bodo lepe nagrade.

“Uredite vrtove tako, da bodo zakladnica biodiverzitete!” vabijo.

Foto: Danilo Bevk

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 175 times, 1 visits today)