7:00 pop ZANIMIVO

Družina, ki živi, dela in se šola – v prikolici brez elektrike in vode?

Kina Pickett, oče dveh otrok, je že pred odločitvijo, da bo cela družina živela “na poti” veliko delal s poti. A odkar so februarja kupili staro prikolico, živijo, delajo, se učijo in počnejo zabavne stvari kjer je le mogoče.

Kot so povedali, je bila osnova, da imajo vse, kar potrebujejo: kompostno stranišče, sončno energijo in kuhinjo, npr. Starša sta se veliko ukvarjala s tem, da sta bivalno prikolico uredila tako, da njuna otroka spodbuja k učenju.  Urnik jim je naredila kar babica, upokojena učiteljica.

Parv tako pa se je, kot povesta starša, to, da so v naravi, izkazalo za zelo pomembno izkušnjo – učenje za življenje. “Bili smo na lovu za sledmi dinozavrov, iskali smo stenske slikarije. Tu se lahko veliko naučita,” razlaga oče.

Med epidemijo …

Od elektrike, vode in – sveta so bili odklopljeni tudi v času prvega vala Covid-19 karantene, kar so sprejeli z olajšanjem. Ker ni bilo nikogar niti blizu, so bili lahko sproščeni in varni. Delo na daljavo Kinu omogoča, da vse naredi prek računalnika in telefona.

Kot pravi, je najboljše pri vsem to, da je tako življenje ena sama dogodivščina, ves čas so zunaj, raziskujejo svojo deželo v svojem ritmu, lahko gredo, kamor želijo, kadar želijo, v stikih s službo, šolo, družino in prijatelji pa so virtualno (kot večina Američanov v času koronavirusa).

 

Vir: LP

(Visited 346 times, 1 visits today)
Close