Kako si zagotoviti srečo v 2021 že na 1. januar?

31 decembra, 2020

Verjetno poznate star slovenski rek, ki pravi, da je vsak svoje sreče kovač, da si jo boste zares skovali v izobilju, smo za vas poiskali nekaj novoletnih tradicij za srečo s celega sveta …

Oblecite belo obleko

Brazilska tradicija precej olajša izbiro novoletne obleke – vsi nosijo belo za srečo in mir. Poleg tega ujemajoče se obleke omogočajo lepe fotografije.

Skočite čez sedem valov

Še ena brazilska tradicija za povečanje sreče v prihajajočem letu. Na novo leto se odpravite na plažo in srečo povečajte tako, da se odpravite do vode in skočite čez sedem valov. Za vsak val se vam bo izpolnila ena želja.

Pozor: pri tem upoštevajte epidemiološke ukrepe.

Skok v novo leto

Na Danskem ljudje (zares) stojijo na stolih in ob polnoči “skočijo” v januar, da bi prinesli srečo in pregnali slabo voljo.

Previdno izberite spodnje perilo

Nekatere države, zlasti v Latinski Ameriki, verjamejo, da vam lahko barva spodnjega perila v naslednjih 12 mesecih prinese dobre stvari. Rumena je za srečo, rdeča za ljubezen in bela prinaša mir.

Kupite si nov srečni simbol

V Nemčiji in Avstriji obstajajo različni srečni simboli, ki jih lahko podarite prijateljem, družini in tudi sebi, da vam prinesejo srečo. Med srečne simbole spadajo pujski, gobe, detelje in dimnikarji.

Srečno!

 

Vir: Good Housekeeping

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 87 times, 1 visits today)