9:00 dop ZANIMIVO

Hit med ogledi Beograda: ‘z jugotom po bivši Jugi’

Jugonostalgija na pohodu. V Beogradu že nekaj let deluje turistična agencija Yugotours, ki danes ponuja kar 4 različne izlete v zgodovino bivše Jugoslavije. Kako? Ne z avtobusom, še manj s kolesi. Z yugotom in stoenko, kot se za tak izlet spodobi.

yugo

Yugotours vodi popotnike po Beogradu – po znamenitostih, ob katerih razkriva zgodovinske zanimivosti bivše SFRJ. Celotni izleti so obarvani ‘jugonostalgično’ – poleg prevoznih sredstev bodo uvedli tudi glasbo iz tistega obdobja, prav tako pa tipične pijače in prigrizke.

Yugo kot časovni stroj

Kot so povedali v agenciji, je vožnja z Yugotom kot pot v preteklost – nima klime, tudi udoben ni, včsih se zna kaj pokvariti – a v njem dobiš realen občutek, kako je bilo imeti Yugota.

Večina vodičev, zaposlenih v agenciji, je iz Beograda, nekateri se še niso rodili, ko je bivša država že razpadla, slišali pa so veliko zgodb od prijateljev in družine. Managerka je bila rojena nekaj let pred razpadom, pravi, da z njihovimi ogledi turisti spoznajo marsikaj, česar običajni vodeni ogledi ne ponujajo. Večina jih namreč turiste pelje v Novi Beograd – del mesta, ki takrat še sploh ni obstajal.

 


Foto: Yugotours. Več na: yugotour.com

(Visited 259 times, 3 visits today)
Close