Herb: zeliščni vertikalni vrtiček v središču Ljubljane

6 oktobra, 2021
Foto: Luka Karlin

Ste mogoče v prvih dneh oktobra v središču Ljubljane opazili vertikalni zeliščni vrt in ste se spraševali, kaj je to?

Gre za projekt Herb, ki ga je oblikovala in izvedla podiplomska študentka grafičnega oblikovanja Ana Karlin. Nastal je v sklopu študijske naloge na temo Dolgoživost, ki je rezultat sodelovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje, Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Kulturno izobraževalnega društva Pina.

Namesto plakatov vertikalni zeliščni vrt

»S projektom se obstoječa Tam-Tam plakatna mesta, ki so običajno rezervirana za oglase, preoblikuje v vertikalne zeliščne vrtove. Le-ti v mesto na trajnosten in ekološki način doprinesejo naravo in zelenje, hkrati pa so namenjeni mimoidočim, ki lahko zelišča odrežejo, odnesejo domov ter si z njimi začinijo kosilo,« pove avtorica projekta, Ana Karlin.

Doda še, da se postavlja kritika na reklamno prenasičenost mest ter hkrati opozarja na temo dolgoživosti, trajnosti in človeškega odnosa tako do okolja kot do sočloveka.

Če ste zeliščni vrt zamudili v središču mesta, si ga boste lahko pobližje ogledali v novembru, ko bo v sklopu skupinske razstave prestavljen celoten projekt v Mali Galeriji BS.

 

Vir: ALUO

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 89 times, 1 visits today)