Avtor Petra Nastran 2:46 pop ZANIMIVO

Grožnjan – istrska vas zanimivih vrat

V Grožnjanu se enostavno počutim – doma ali vsaj v svojem drugem domu. Tu se počutim kot doma, vsakič odkrijem kaj novega ter se vrnem domov z mislijo (in upanjem), da se kmalu spet vrnem.

Leži v osrednjem delu hrvaške Istre, kjer živi tudi avtohtona slovenska manjšina. Živi na vzpetini nad reko Mirno ter je 12 km oddaljena od Buj.

Galerije in ateljeji

Vas je bila po 2. svetovni vojni izpraznjena, leta 1965 pa so jo začeli naseljevati umetniki z različnih delov sveta. Zaživi v maju, ko njegove ulice preplavijo slikarji, kiparji, glasbeniki in vsi ljubitelji umetnosti. Poleti na njegovih ulicah kraljuje glasba, v drugi polovici septembra pa jesenski mir popestrijo dnevi tartufov.

Vrata Grožnjana

Grožnjan je poln zanimivih vrat, ki sem jih takole ujela v objektiv …

Mir, a hkrati raj za čute

Grožnjan je nek drug svet, kar začutite takoj, ko ga obiščete. Na njegovih kamnitih ulicah kljub živahnosti vejeta mir in harmonija časov. Je kot bi bili na potovanju med svetovi – tukaj in zdaj, a hkrati v drugem času. Tu lahko dodobra napolnite svoje čute – ko vonjate cvetje na ulicah, degustirate tartufe in lokalno pijačo, jeste obrok domačega sadja s tržnice, uživate sončni zahod, se naužijete lepot slik in nakita ali ko si privoščite dišečo kremo lokalne izdelave.

Za srečo je potrebno tako malo, kajne?

(Visited 984 times, 3 visits today)
Close