Covid-19 mu je preprečil pot domov, zato je 3500 km premagal kar s kolesom

31 julija, 2020

Grški študent je študiral in živel na Škotskem. Ko bi se moral vrniti, mu je pot domov preprečila pandemija, saj so bili en za drugim odpovedani leti proti domu. Ker je na Škotskem ostal brez strehe nad glavo pa tudi brez denarja – in ker ima rad pustolovščine, se je odločil, da zajaha kolo in se domov vrne kar na lasten pogon pedal. 

 

Pot s kolesom, dolga 3500 kilometrov, je trajala 6 tednov in 6 dni. Kot je povedal Lonely Planetu, je načrtovanje vključevalo mnogo logističnih izzivov: najti pot skozi odprte meje, preverjati ambasade, če ima ustrezne dokumente in dovoljenja … Pogovarjal se je z drugimi, ki so že kolesarili, da je izvedel, kaj pričakovati, kakšno opremo potrebuje, kot pravi, pa se je moral pripraviti tudi psihično.

Pomembne stvari v življenju …

Poti se je lotil korak za korakom, en dan naenkrat, od Edinburgha do Rotterdama, naprej do Kolna, skozi Nemčijo in Italijo nato pa s trajektom v svojo rodno Grčijo.

In kaj je na poti spoznal? Da, kot pravi, zmore precej več, kot je mislil. “Naučil sem se pomena potrpljenja, objektivnega razmišljanja, tega, da v stresnih situacijah ostaneš miren. Najpomembnejša lekcija pa je bila, da, ko sem daleč izven svoje cone udobja, spoznam, katere so res pomembne stvari v življenju.”

 

Vir: LP

 

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 162 times, 1 visits today)