Čisto veselje: Odpadne surovine za topel obrok starostnikov

18 februarja, 2020

16. marca društvo Humanitarček začenja z akcijo Čisto veselje ob podpori podjetja Surovina, s katero bodo poskusili z odpadnimi surovinami zbrati sredstva za tople obroek starostnikov, ki životarijo na jesen svojega življenja.  Vljudno vabijo posameznike in družbeno odgovorna podjetja, da se jim pridružijo. 

Ali imate:

– stare pipe, ki jih razjeda rja?
– stare radiatorje, ki so nehali delovati se za cas tolarjev?
– kup zelezja, barvnih kovin, ki lezijo za hiso ali v kleti?
– gore papirja in reklam …?
– morda stare učbenike, zvezke?

“Vas morda čaka renovacija ali pa se že sedaj sprašujete, kam boste odložili staro kovinsko ograjo po menjavi? Ali pa vše podjetje dnevno zavrže ogromne količine starega papirja, kovin? Nikar je ne zavrzite v najblizji gozd. Ne poskusajte podtakniti “saj popravite, pa dela” humanitarnim drustvom in ne zmecite v keson med organske odpadke. Z vsem tem nam boste v marcu lahko pomagali!” pravijo v Humanitarčku.

Akcija Čisto veselje

Med 16 in 28. marcem 2020 Humanitarček in Surovina začenjtata družbeno odgovorno in okoljsko osvečujočo akcijo Čisto veselje. V akciji bodo z zbiranjem odpadnih surovin po vsej Sloveniji namreč poskusili nahraniti čimveč starsotnikov. Vasa stara pipa bo namreč lahko nahranila Marico iz Kopra, odslužen na kovina pa napolnila hladilnik Miciki iz Beltincev.

Akcija traja IZKLJUČNO med 16 in 28. marcem 2020 na spodaj omenjenih lokacijah. Več o njej pa si lahko preberete na www.cistoveselje.si

Odpadne surovine, ki se bodo zbirale

1) Odpadni papir: navadni papir, škatle, časopisi, kartoni, odsluženi šolski učbeniki, knjige, revije

2) Jekleni odpad: vrtna orodja, deli mehanizacije za urejanje okolja ter kmetijske mehanizacije, vrtne ograje, razna okovja, razne jeklene posode, radiatorji, razni železni ostanki pri gradbeništvu, stare peči.

3) Barvne kovine: med barvne kovine spadajo izdelki iz bakra, medenine, cinka, aluminija, svinca, to so razne sanitarne armature, ventili, aluminjasti radiatorji, saluminjaste ponve – posoda, stari žlebi, škropilnice …

Če niste prepričani, ali vaša surovina spada v zgornji nabor, poklikajte na cistoveselje.si

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 67 times, 1 visits today)