Ciper vam bo plačal potovanje, če se tam okužite s covid-19

6 junija, 2020

Ciper je ubral zanimivo strategijo, kako privabiti turiste po pandemiji covid-19. Zavezali so se, da vsakomur, ki bo zbolel na počitnicah na otoku (kateremu bo test pokazal pozitivni rezultat z okužbo), povrnejo stroške dopusta. 

Na Cipru se bo letalski promet sprostil 9. junija – iz 19 držav za začetek. Pripravili so tudi bolnico s 100 posteljami, da bo poskrbljeno za morebitne bolnike, vsakemu obolelemu pa bodo plačali vso medicinsko oskrbo, nastanitev, hrano in pijačo (tudi za bolnikovo družino). Družine in bližnji bodo v tem primeru nastanjeni v posebnem karantena hotelu s 500 sobami. Edini strošek, ki ga Ciper ne bo plačal, so prevozi in letalska karta.

Strogi ukrepi

Ciper uvaja tudi stroge zdravstvene in higienske ukrepe, kot so socialna distanca in dezinfekcija ležalnikov na plaži, spodbude brezkontaktnega plačevanja in obvezne maske za vse zaposlene v hotelih.

Obiskovalci morajo imeti zdravstveni certifikat, s katerim dokazujejo da najkasneje 3 dni pred odhodom niso bili okuženi z virusom. Ta ukrep bo za 13 držav prenehal delovati 20. junija, še vedno pa bodo ob prihodu turistom merili temperaturo, lahko pa tudi testirali na covid-19.

 

Vir:LP

 

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 430 times, 6 visits today)