7 trikov, kako ohladiti spalnico v teh (pre)toplih poletnih nočeh

27 junija, 2021

Dolgo pričakovano poletje je tu, z njim pa tudi (pre)tople noči, ko je težko zaspati, kaj šele se kakovostno naspati. Idealno bi bilo zvečer vklopiti klimatsko napravo, ki bi spalnico ohladila, da bi lahko mirno spali.

V nadaljevanju je predstavljenih nekaj trikov, kako si lahko ohladite spalnico, tudi če nimate klimatske naprave.

1. Ustvarite prepih

Namestite ventilator nasproti okna, tako da se veter od zunaj kombinira z ventilatorjem in ustvari hladen prepih. Po sobi postavite več ventilatorjev, da bo pretok zraka še boljši.

2. Naredite DIY klimatsko napravo

Pred ventilator postavite plitvo posodo, lahko tudi pekač, polno ledu. Vetrič, ki ga ustvarja ventilator, bo s posode pobiral hladno vodo z ledu, kar bo ustvarilo hladilno meglico.

3. Izklopite vso elektroniko

Vemo, da idealen spanec zahteva hladnejše temperature. Vsa delujoča elektronika ustvarja toploto, tudi namizni računalnik in televizija, zato vso elektroniko zvečer izklopite.

4. Bi spali v viseči mreži?

Precej manj vam bo vroče, če si v sobi ali na balkonu namestite visečo mrežo, ki omogoča večji pretok zraka in tako boste zagotovo bolje spali.

5. Spite čim bolj pri tleh

Topel zrak se dviguje, zato postavite posteljo ali vzmetnico čim bližje tlom, da se izognete vročini. V skrajnem primeru lahko položite vzmetnico kar na tla. Če pa živite v večnadstropni hiši, si čez poletje uredite spalnico v pritličju, kjer je bolj hladno kot v zgornji etaži.

6. Ugasnite luči

Ta nasvet je precej samoumeven. Žarnice (tudi okolju prijazne CFL in LED) oddajajo toploto. Na srečo poleti ostane svetloba do 21h, zato ne vklapljajte luči, ampak čim bolj izkoristite naravno svetlobo.

7. Taborite kar doma

Imate dostop do zunanjega prostora, kot je vrt ali dvorišče? Postavite šotor in kampirajte kar doma, verjemite, zagotovo vam ne bo vroče med spanjem v šotoru.

 

Vir: Greatist

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 520 times, 1 visits today)