6 nasvetov, kako si poenostaviti življenje in ob tem še prihraniti

30 oktobra, 2020

Vedno več stvari in pripomočkov je namenjenih lajšanju vsakodnevnih opravil a pogosto nam prav preobilje lahko zakomplicira vsakdan. Poenostavljanje življenja ne pomeni nujno selitve v osamljeno vas ali celo divjino. Že doma lahko storite marsikaj, da si poenostavite vsakdanje življenje. To prinaša tudi znižanje stroškov, manj vzdrževanja in več prostega časa.

Cenejši telefon

Mobilni telefon je žal postal nepogrešljiv. Ni pa nujno, da si omislite najsodobnejši pameti telefon. Marsikomu bi zadošča že cenejši, celo običajni telefon, saj opravlja osnovne funkcije – posredovanje klicev in sporočil ter še kaj.

Izberite cenejši paket

Se kdaj vprašate, koliko televizijskih programov v resnici gledate? Verjetno le zelo majhen del od vseh ponujenih. Torej, bi se z lahkoto odrekli mnogim in zato lahko izbrali cenejši paket pri vašem ponudniku. Enako velja razmisliti tudi o ustreznosti telefonskega paketa.

Odpovejte se uporabi kreditnih kartic

Kreditne kartice so zelo priročne, toda hitro lahko izgubite pregled nad izdatki in zabredete v dolgove. Zato je bolje uporabljati debetno ali plačilno kartico, saj lahko z njo porabite le toliko, kolikor premorete. Oziroma koristite manjši limit, ki ga lahko določite sami.

Pospravite dom

Doma imate gotovo stvari, ki jih ne potrebujete več ali le redko uporabljate. Pospravite vse bivalne prostore in se iznebite česar ne potrebujete. S prodajo lahko tudi kaj zaslužite.

Odpovejte nepotrebne naročnine

Mesečno plačujemo številne storitve a med njimi so lahko tudi takšne, kakršnih ne potrebujete več. Zato je dobro občasne preletite račune in poiskati tiste storitve, brez katerih bi zlahka shajali (različne članarine, mobilni internet, stroški plačilnih kartic).

Spremljajte stroške

Začnite spremljati vse stroške in poskusite ugotoviti, kateri so nepotrebni ali pa lahko najdete cenejšo alternativo. Morda boste ugotovili, da v družini ne potrebujete petih telefonov in dveh avtomobilov.

 

Vir: IF

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 76 times, 1 visits today)