5 predlogov za poletno branje

23 julija, 2021
5 predlogov za poletno branje

Poletje je idealen čas za počitnice in uživanje ob branju zanimivih, napetih in nepozabnih zgodb. Da se boste lažje odločili, katero knjigo letos vzeti s sabo na morje ali v hribe, smo za vas pripravili seznam poletnega branja.

Sirene – Joseph Knox

Za vse ljubitelje kriminalk je zgodba Josepha Knoxa zagotovo prava izbira. Aidan Waits je preiskovalec na manchestrski policiji. Šef ga pošlje, da se infiltrira v združbo Zaina Carverja, ki v mestu obvladuje trg z mamili. Ob tem mora iz njegovih krempljev rešiti še Isabelle Rossiter, hčer pomembnega politika. Toda ta naloga se zdi nemogoča, saj se kaj kmalu Waits zave, da je zabredel pregloboko, poleg tega policija dvigne roke nad njim in je prepuščen lastni iznajdljivosti.

Evidenca – Mojca Širok

Druga knjiga trilogije Rim–Ljubljana–Bruselj govori o politični srhljivki. V središču Ljubljane blizu predsedniške palače policija najde truplo. Trije mladi novinarji odkrijejo spletko z zemljiščem ob največjem letališču v državi, v katero sta vpletena vplivni poslanec in podjetje s sedežem v davčni oazi. Znana televizijska novinarka na soočenju kandidatov za evropske volitve pomembnega ministra obtoži, da je bil sodelavec nekdanje jugoslovanske službe državne varnosti. Trije na videz nepovezani dogodki imajo skupne korenine v času pred osamosvojitvijo Slovenije.

Zlagano življenje odraslih – Elena Ferrante

Novi roman italijanske pisateljice vam bo povedal marsikaj, česar niste želeli slišati. Ena sama očetova nepremišljena izjava za vedno spremeni najstnico Giovanno. Prej pridna učenka, ljubljenka ponosnih staršev in lepa punčka vzornega obnašanja začne verjeti, da je grda, zlobna in pokvarjena. Začne se upirati staršem, učiteljem in drugim avtoritetam. Obenem pa ji rana, ki ji jo zadajo starši, odpre oči tudi za vse tisto, česar doslej v svoji otroški naivnosti ni videla – za zlagano življenje odraslih.

Dom za Penny – Jamie Brenner

Roman, ki vas popelje na poletni oddih. Emma Mapson je hotelska receptorka v letovišču Sag Harbor. Eden najimenitnejših obiskovalcev hotelskega bara je sloviti slikar Henry Wyatt, ki vedno kramlja z Emmino hčerko Penny. Ko ostareli Henry nepričakovano umre, Emmo osupne novca, da je svojo čudovito hišo zapustil Penny. Oporoka razbesni slikarjevo dolgoletno prijateljico in agentko Beo, saj je Henry hišo in svoje slike obljubil njej, zato se odpravi v Sag Harbor, odločena, da bo razkrinkala pohlepno domačinko in ovrgla oporoko.

Prijazna soseska – Therese Anne Fowler

Valerie je vdova in mama samohranilka; s sinom Xavierjem živita v udobni meščanski hiši v Severni Karolini. Valerie je univerzitetna učiteljica, njen nadarjeni sin Xavier si je zagotovil štipendijo in jeseni odhaja študirat. Na začetku poletja se na drugo stran žive meje priseli nova družina, Whitmanovi, in med njihovo najstniško hčerko Juniper in Xavierjem vzklije tajna romanca. Tajna, ker se Xavier boji posledic, če bi za razmerje izvedel Juniperin oče Brad. Xavierjeva mama je namreč temnopolta, Xavier pa je sin rasno mešanih staršev. In kar naenkrat postane to povsem druga zgodba.

 

Vir: MK

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 129 times, 7 visits today)