12 naravnih antibiotikov, ki jih morate imeti vedno pri roki!

7 septembra, 2020

Kot velja za nekatera zdravila, je vedno dobro imeti pri roki tudi nekaj naravnih antibiotikov. Ko se pojavijo težave ali bolezen, vseeno vedno obiščite zdravnika, spodnji seznam naravnih antibiotikov je le komplementarna pomoč ob zdravljenju.

# 1 Origanovo olje

Izredno učinkovito olje ima mesto na vrhu lestvice zeliščnih olj z antibiotičnim učinkom. Raziskave so pokazale, da antibiotično učinkuje že zelo majhna količina, učinkovit pa je celo proti bakteriji e-coli. Zdravi bakterijske in glivične okužbe, deluje proti zajedalcem, virusom, vnetje, kandidi in tumorjem. Številni viri svetujejo tableto origanovega olja dva do štirikrat tedensko.

# 2 Listi oljke

Oljčni listi so odlična alternativa sintetičnim antibiotikom. Pomagajo pri bakterijah želodca in MRSI, deluje pa tudi proti virusom in glivicam.

olive-2657696_web

# 3 Česen

Bogat je z antioksidanti, sveži stroki česna vsebujejo alicin, deluje proti mikrobom, glivicam, virusom, nekatere študije so dokazale, da ob njegovem uživanju prehlad hitreje mine in krepi imunski sistem.

# 4 Vitamin C

Vemo, da visoka raven vitamina C v telesu poskrbi za dober imunski sistem. Ob bolezni in stresu je raven vitamina C nižji, kot bi moral biti, zato je pomembno, da ga uživamo čim več. Znanstveniki so ugotovili, da vitamin C pokonča tudi trdožive kulture in ob začetku prehlada ali gripe svetujejo trikrat dnevno uživanje 1000 mg vitamina C ves teden. Simptomi naj bi izginili že po dveh do štirih dneh.

# 5 Tinktura ameriškega slamnika

Deluje protibakterijsko, predvsem pa pomaga zdraviti težave dihal, prebavnega in urinarnega trakta. Odličen je tudi za lajšanje težav bolečega grla.

honey-1958464_web# 6 Med Manuka

Deluje proti bakterijam, odličen je za celjenje ran in učinkovit proti MRSI.

# 7 Propolis

Naravni antibiotik, ki deluje protivnetno in protivirusno ter zdravi infekte dihalnih poti.

# 8 Koloidno srebro

Antibiotik za zdravljenje predvsem zgornjih dihalnih poti, zobobola, okužb v ušesu in sinusih. Koloidno srebro naj bi uničilo preko 600 različnih vrst klic, medtem ko so antibiotiki, ki jih dobimo v lekarni, učinkoviti le proti majhnemu številu.

# 9 Olje čajevca

Antibiotik, učinkovit predvsem proti kvasovkam, glivicam in bakterijskim okužbam.

# 10 Izvleček iz pešk grenivke

Vsebuje širok nabor antibiotikov, fungicidov, deluje proti virusom in parazitom.

# 11 Koencim Q10

Antibiotik za zdravljenje obolenj zgornjih dihalnih poti, bronhitisa in KOBP.

# 12 Bromelain

Bromelain je surov ekstrakt iz ananasa, ki dobro vpliva na zgornja dihala in bronhitis.

pineapple-636562_1920_wewb

Nazaj na kategorijo zanimivo.
(Visited 277 times, 1 visits today)