Znani so zmagovalci akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

12 septembra, 2020

Prebivalci Slovenije so za najlepše večje mesto izbrali Celje, najlepši turistični kraj Izolo, najlepši zdraviliški kraj pa Laško. Rezultati državne strokovne komisije bodo znani na letošnjih Dnevih slovenskega turizma.

 

Vseslovensko tekmovanje Moja dežela – lepa in gostoljubna, v okviru katerega Turistična zveza Slovenije ocenjuje urejenost in skrb za okolje, kakovost turistične ponudbe ter gostoljubje prebivalcev, se počasi bliža koncu.

V njem so organizatorji dali tudi »glas ljudstvu«, saj so zainteresirani posamezniki med 10. avgustom in 8. septembrom na spletni strani Turistične zveze Slovenije lahko glasovali za NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši zdraviliški kraj, NAJ lepši in NAJ gostoljubnejši turistični kraj ter NAJ lepše in NAJ gostoljubnejše večje mesto. Gre za tri kategorije, ki so v izbor prišle avtomatično, ostale predloge pa so dale občine in regijski koordinatorji, ki so povečini regijske turistične zveze ali pa društva in zavodi.

Prebivalci Slovenije so za najlepše večje mesto izglasovali Celje, na drugo mesto se je uvrstilo Velenje, na tretje mesto pa Koper. V kategoriji naj zdraviliški kraj je slavilo Laško, drugo mesto so zasedle terme Olimia v Podčetrtku, tretje pa Moravske toplice. V kategoriji naj turistični kraj je slavila Izola, drugo mesto je zasedel Bovec – Čezsoča, tretje pa Kranjska gora.

Na rezultate državne strokovne komisije pa bo treba počakati do Dnevov Slovenskega turizma, ki bodo v Laškem med 12 in 14. oktobrom. Državna strokovna komisija pod okriljem Turistične zveze Slovenije je med 1. avgustom in 5. septembrom prečesala celotno Slovenijo, zdaj pa zbirajo njihove rezultate.

 

Vir: Turistična zveza Slovenije 

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 158 times, 24 visits today)