Volčje oz. Bloško jezero – skok v poletno osvežitev

9 julija, 2021
Petra Nastran
Foto: Arhiv TD Bloke

Tokrat smo se podali na Notranjsko, na Bloško jezero, zeleno oazo sredi vročega poletja, kjer se bomo lahko ohladili v čistih vodah, se v mogočnih gozdovih nadihali zraka in se, stran od množic, napolnili z mirom. Telo in duh vam bosta hvaležna za spremembo in rekli si boste: »Prav to sem potreboval!«

Na našem obisku smo se prvič srečali z Volčjim, bolje poznanim kot Bloškim jezerom. Polni ga voda potoka Bloščiča in je umetno jezero na Bloški planoti, nedaleč od naselja Volčje. Njegova površina je 0,8 ha, največja globina meri tri metre. Skozi celotno leto je tu možen športni ribolov, saj ga naseljuje večje število krapov, najdejo pa se tudi avtohtone vrste, kot so pisanci, globočki, jezerske školjke in potočni raki.

Bloško jezero pa imajo v toplejšem delu letnega časa radi vsi željni plavanja, sprehodov ter kolesarjenja. Urejeno je tudi otroško igrišče ter kamp, ki je z izvirno ureditvijo in lesenimi skulpturami prava paša za oči.

Izlet izkoristite še za kratek pohod ter občudovanje narave in razgledov. Ker na izhodišču, v kraju Strmca, ni parkirišča, avto pustite na primernem mestu in se napotite po lokalni cesti v smeri Mramorovega. Prišli boste do hiš v naselju Strmca in se nato držali leve in preko travnikov hodili po asfaltni cesti. V Mramorovem boste nadaljevali v smeri vasice Kotel, začela se bo makadamska cesta in že boste zagledali markacije evropske pešpoti E6. Te vas bodo pripeljale skoraj do Bloškega jezera, a ko se mu boste najbolj približali, zavijte desno in že boste pred skokom v poletno osvežitev.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 289 times, 6 visits today)