8:00 pop TURIZEM

Vodena gozdna avantura na Golteh, kjer se učite preživetja v naravi

“Stopite v prvinsko divjino Krajinskega parka Golte in se potopite v čas naših prednikov. Bushcraft Savinjska je pristna vodena gozdna avantura, na kateri spoznate spretnosti in znanja prednikov in vsaj za trenutek pozabite na rutino modernega sveta. Bi znali preživeti v naravi? Doživite edinstveno preizkušnjo, ki vam bo pomagala razumeti in spoštovati naravo in okrepiti zaupanje v samega sebe,” vabijo na Visit Savinjska na posebne sorte dogodivščino.

In kako je to videti? Gre z orientacijski pohod  – čisto pravi, brez kompasa – po planini Golte do dih jemajočega jezera, kjer se odpre razgled na mogočne Kamniško-Savinjske Alpe. Po poti s pomočjo vodnika naberemo les, se naučimo zanetiti iskro, prisluhnemo prasketanju ognja, poiščemo užitna zelišča, rastline, gobe in ostalo divjo hrano.

“Bushcraft na Golteh je poučno in zanimivo doživetje, ki je primerno tako za družine (s posebej prilagojenim programom uporabe noža in sekire za otroke), kot tudi za teambuilding programe ali za pare,” še povedo organizatorji.

 

Vir: Visit Savinjska

(Visited 143 times, 1 visits today)
Close