Vinarium ob 5. obletnici dosegel rekordni avgustovski obisk

5 septembra, 2020
Avtor: Miran Kambic

Stolp Vinarium, ki je bil letos zaradi epidemije covid19 dobra dva meseca zaprt je postregel z novim rekordom: avgust z 18.246 vstopnicami (za primerjavo, lani avgusta je bilo prodanih 14.872 vstopnic). Od samih začetkov pa vse do sedaj si je tako stolp ogledalo že več kot 446.000 obiskovalcev, pretežno iz Slovenije in sosednjih držav.

 

Zavod za turizem in razvoj Lendava je sredi avgusta prvikrat v dveh zaporednih večerih za skupno 60 oseb izvedel večerjo z razgledom na razgledni ploščadi, ki je požela veliko zanimanja – kulinarično razvajanje na edinstveni lokaciji je bilo razprodano v prvih štirih dneh, novi termini tovrstnega doživetja bodo znova naslednje leto v poletnih mesecih.

Župan Občine Lendava Janez Magyar izzive, povezane z lokacijo stolpa vidi v nadaljnjem razvoju: »Lokacijo stolpa razvijamo z dodatno ponudbo v neposredni bližini, ki bo bolj pisana na kožo mlajši ciljni skupini, predvsem tistim, ki si želijo adrenalinskih doživetij – v naslednjem letu je namreč v načrtu postavitev »zip-linea«, v dolžini okoli 500 metrov.« Takšni produkti z doživetji so zelo odmevni in bodo le še povečali zanimanje za stolp in širšo Lendavo, pravi župan.

 

Vir: Zavod za turizem in razvoj Lendava

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 182 times, 1 visits today)