Varna potovanja: Slovenija med prvimi prejela znak Safe Travels

23 junija, 2020

Slovenija je med prvimi 11 državami na svetu pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki s tem podpira znak in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

 

WTTC podprl znak in komunikacijsko platformo Green&Safe

Pretekli teden je Slovenija med prvimi državami na svetu pridobila možnost uporabe globalnega varnostnega znaka Safe Travels (varna potovanja) Svetovnega potovalnega in turističnega sveta (WTTC), ki prepoznava protokole varnih potovanj. S tem je WTTC prepoznal prizadevanja in skrb Slovenije za varno potovalno izkušnjo turistov v naši državi ter podprl vzpostavljene zdravstvene in higienske standarde, vključene pod znakom in komunikacijsko platformo odgovornih potovalnih standardov slovenskega turizma GREEN&SAFE.

Slovenija trajnostna in varna destinacija

Slovenska turistična organizacija poslanstvo in zavezo ter pozicijo zelene trajnostno usmerjene destinacije nadgrajuje z odgovornimi potovalnimi standardi slovenskega turizma, ki jih komunicira z znakom GREEN&SAFE ter priročnikom, ki ga je STO pripravila v sodelovanju z MGRT, TGZS in NIJZ. Priročnik je v podporo turističnim podjetjem in destinacijam pri uvajanju varnostnih standardov, trajnostnega ravnanja in komuniciranju naše dežele kot trajnostne in varne destinacije ter v pomoč turistom pri zagotavljanju njihove varnosti in razumevanju prednosti, ki jih nudi Slovenija kot turistična destinacija.

Ponosno pokažimo znak

STO vabi turistične destinacije in ponudnike k uporabi znaka in vsebin komunikacijske platforme GREEN&SAFE v komunikaciji (spletne strani, družbeni mediji, novičniki, v nastanitvah …), s čimer bomo še bolj enotno in jasno komunicirali prednosti Slovenije in za gosta ključne informacije v času ponovnega zagona turizma.

Safe travels

Med drugimi destinacijami, ki že imajo znak Safe Travels, so poleg Slovenije še Portugalska, Turčija, Barcelona, Madrid, Dunaj, Egipt, Bulgarija … Celoten seznam je tule.

Vir: STO

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 226 times, 1 visits today)