11:34 dop TURIZEM

Učna pot Pot pastirskih škratov na Krvavcu

Pot pastirskih škratov je učna pot, ki se nahaja na Krvavcu. Je odličen recept, kako hoja za otroke lahko postane zanimiva, pa tudi poučna!

Pa ne samo za otroke, Pot pastirskih škratov je zanimiva dogodivščina za vso družino. Vodi nas skozi krvavške gozdove in pašnike, ob tem pa ponuja prelepe razglede. Najmlajše pa čaka na poti polno škratjih presenečenj.

Škratova beležka

Za začetek je treba kupiti Škratovo beležko, ki je vstopnica za Pot pastirskih škratov. Lahko jo kupimo na spodnji postaji gondole v paketu z gondolskim prevozom in sedežnico do Tihe doline. Če pa na Krvavec pridemo peš ali z avtom, lahko kupimo beležko v Brunarici Sonček.

»S pomočjo Škratove beležke in pedagoško didaktičnih tabel na poti otroci rešujejo naloge ter iščejo simbole škratorunščine, starodavne škratje pisave. Posebna čustva in doživetja ob poti dodatno spodbuja kar 16 lesenih skulptur živali in škratov s Krvavca«, opišejo pot na Krvavcu. Otrokom pastirsko nagrado prinese rešitev čarobnega izreka, ki prežene škratji urok.

Pot je primerna za vse vrste pohodnikov, običajno pa vzame od 2 do 3 ure časa.

Cena: 

  • Samostojno beležko, brez gondolskega prevoza, lahko kupimo za 5 evrov (vsak otrok ima svojo beležko).
  • Skupaj s prevozom pa so pripravili nekaj družinskih paketov: Družinski paket za do 3 člane stane 33 evrov (prevoz + beležke za vse) ali Družinski paket za do 5 članov stane 53 evrov (prevoz + beležke za vse)

 

 

 

(Visited 214 times, 2 visits today)
Close