Turistični boni: 150.000 smo jih že vnovčili, največ v Portorožu

20 julija, 2020
Foto: Matic Klanšek Velej, arhiv Sportida d.o.o., www.slovenia.info

Skupno je bilo v tem obdobju unovčenih 150.000, rezerviranih pa dodatnih 25.000 bonov. Za ta namen je porabljenih dobrih 20 milijonov evrov.

 

Podatki o rabi bonov na posamezen dan kažejo, da med dnevi v tednu izstopajo nedelje, ko je po podatkih unovčenih največ bonov, zmagovalni dan prvega meseca od uvedbe tega ukrepa pa je bil praznični 25. junij. Raba bonov narašča iz dneva v dan, v povprečju pa se dnevna bilanca giblje od 5 do 11 tisoč unovčenih bonov.

Portorož, Izola, Moravske toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek

Zmagovalni kraji po številu unovčenih in rezerviranih bonov so Portorož, Izola, Moravske toplice, Kranjska Gora in Podčetrtek, najbolj priljubljene namestitve pa so hoteli Histrion v Bernardinu, Sotelia v Podčetrtku in izolski Delfin.

Največ v hotelih

Doslej je bilo 44 % bonov uporabljenih za hotelsko namestitev, 20 % v apartmajih in 10 % v kampih.

Minister Počivalšek je ocenil, da so ljudje bone sprejeli zelo dobro in da razumejo smiselnost tega ukrepa. “Prav tako so bone posvojili turistični ponudniki. Njihove pripombe na prvotno uredbo smo hitro upoštevali in danes lahko bone uporabljajo vsi ponudniki nastanitev, ne glede na to, ali gre za redne ali za sezonske namestitve. Unovčimo jih lahko praktično povsod, od Kredarice do morja”.

Predstavitev spodbudnih informacij je sklenil z željo, da bi nam letošnje leto okrepilo zanimanje »za skrite in manj prepoznavne kraje v Sloveniji, ki ponujajo edinstvena doživetja. Če bo to ena od naših novih navad, bo to največja in neprecenljiva dodana vrednost turističnega bona!«

Skrite kotičke pa že dolgo odkrivamo tudi mi – letos v TEMI POLETJA.

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 158 times, 2 visits today)