1:05 pop TURIZEM

Tematska pot zelene rege – nedaleč od Ljubljane

Pot v dolžini 900 m poveže različne tipe mokrišč, travnike, mejice, gozdni rob, gnezditvene otoke, nekdanji rečni rokav in kulturne površine na delu kraškega Grosupeljskega polja.

Tematska pot je umeščena znotraj Vodomčevega gaja, ki varuje in ohranja različna življenjska okolja, med drugim tudi dom zelene rege.

Ob tematski poti lahko obiskovalci raziščejo posebnosti starih sadovnjakov, zakaj mlake bistveno vplivajo na preživetje dvoživk, ki so eden izmed regulatorjev mrčesa, se spoznajo z divjimi opraševalci in drugimi zanimivimi vsebinami.

Poučen in zabaven sprehod po tematski poti za vse ljubitelje narave

Tematska pot bo navdušila tako posameznike kot skupine, družine, ljubitelje narave, pohodnike, fotografe in strokovnjake z naravoslovnih področij. Še posebej je primerna za obisk predšolskih in šolskih skupin, saj v žabji vasi spoznajo razvojni krog dvoživk pa tudi drugih živih bitij, katerih del življenja je vezan na vodo. Otroci pa se lahko pozabavajo tudi na lesenih skulpturah.

Pot zelene rege lahko obiščete vsako soboto, nedeljo in praznik ob 10. uri, v naprej dogovorjene skupine obiskovalcev pa kadarkoli, saj je obisk možen le z vodnikom. Pot je dostopna tudi za gibalno ovirane obiskovalce.

Vir: Turizem Grosuplje

(Visited 90 times, 2 visits today)
Close