Tek na smučeh po Logarski dolini

12 februarja, 2021

Tek na smučeh je priljubljena zimska aktivnost, v letošnji zimi je še posebej priročna, saj je snega dovolj, tečemo pa lahko marsikje. Urejene tekaške proge v okolici smučarskih središč, nekaterih mest in ponekod v neokrnjeni naravi so letos oživele.

Logarska dolina

Logarska dolina ponuja s svojo zimsko pravljično podobo vrhunska doživetja. Po dolini je speljana krožna tekaška steza v dolžini 13 km za klasično in skate tehniko. Steza je zaradi svoje konfiguracije primerna tako za začetnike kot tudi za zahtevnejše tekače. Tek na smučeh omogoča idealno rekreacijo v zimskem času v neokrnjenem okolju krajinskega parka.

Po Sloveniji

Poleg najbolj priljubljenih smučarsko-tekaških destinacij v Sloveniji ob zadovoljivih snežnih razmerah tečete skoraj povsod. “Urejene proge za smučarski tek ima tudi večina ostalih slovenskih smučarskih središč kot so Mariborsko Pohorje, Kope ali Cerkno. Na Krasu je priljubljena smučarsko-tekaška točka Bloška planota, ki velja za zibelko smučanja v Srednji Evropi. Prava pustolovščina je tek na smučeh med mogočnimi vrhovi Julijskih Alp na Bovškem,” navaja STO.

Tule lahko preverite zemljevid lokacij urejenih prog za tek na smučeh: slovenia-outdoor.com

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 72 times, 6 visits today)