7:12 pop TURIZEM

Spoznajte in prehodite Merjaščevo pot: 80 kilometrov, 33 vrhov

V okolišu OŠ Sostro v Ljubljani lahko obiščete Merjaščevo pot, ki je v začetku novembra dobila še pripadajočo knjižico po Merjaščevi poti. Pot povezuje 33 vrhov v okolici OŠ Sostro, obenem pa obišče še vse štiri podružnične šole.

Merjaščeva pot se začne pri OŠ Sostro in konča na skrajnem jugovzhodnem robu Ljubljanske občine, na vrhu Kržareja pri Malem vrhu. Pot je dobila ime po divjih svinjah, ki jih lahko na poti tudi srečate. Celotna pot je dolga slabih 80 km in ni posebej označena. Na 33 vrhovih so učenci in učitelji OŠ Sostro namestili informativne tablice z imenom vrha in nadmorsko višino.

Knjižico dobite v OŠ Sostro

V knjižici ima vsak vrh svojo stran za podatke in vtise ter prostor za simbol, ki ga najdete na tablah na vrhu in ga prerišete (žigov na vrhovih namreč ni). Celotna pot je kratko opisana, priložen pa je tudi zemljevid poti. Knjižico lahko dobite na OŠ Sostro pri učitelju Jožetu Drabu, ki je tudi njen avtor. Ob prevzemu knjižice so zaželeni prostovoljni prispevki, za končni izlet otrok gorniškega krožka poleti 2022.

 

Vir: OŠ Sostro

(Visited 790 times, 1 visits today)
Close