Slovenska Istra to jesen ponuja pestra družinska doživetja

25 septembra, 2020
Avtor: Jošt Gantar

Slovenska Istra ni le za poletje! Od sredine septembra do konca novembra bodo različni istrski ponudniki v sklopu projekta Turizmo Ištriano znova ponudili pester nabor doživetij, prek katerih bodo turisti lahko pobliže spoznali naše kraje, kulinariko in tradicijo Istre.

V sklopu 15 različnih doživetij, ki jih prinaša zadnji del projekta, bodo udeleženci denimo lahko spoznali vina najvišje kakovosti, moč divjih zelišč, izdelovali domačo kozmetiko, razvajali brbončice na kulinaričnih poteh, izdelovali kroštole, odkrivali domače pridelke in kaj vse lahko z njimi naredimo, in na sprehodih ter na izletih s starodobnikom spoznavali skrite kotičke slovenske Istre. Izbrali smo jih nekaj, na katerih bo uživala cela družina.

 

Odkrivajmo rastline od Marezig do Rokave

z Dariom Corteze, 10.10.2020 pri Hiši Ida
Divje rastilne, ki jih lahko uporabimo v prehrani, so zakladnica vitaminov, mineralov in okusov. Skupaj s priznanim poznavalcem divjih rastlin Dariom Cortese se boste sprehodili do doline Rokave ter spoznavali in raziskovali divje rastline. Po končanem raziskovanju na dvorišču Hiše Ide bo sledilo okusno presenečenje.

Rezervacije in informacije na: hisaida24@gmail.com, 051 267 446.

Strunjanska doživetja

  • Za pohodnike – 17.10.2020 pri Domačiji Knez

Celodnevni voden sprehod okoli krajinskega parka in skozi tunel v Portorož vas bo navdal z izjemnimi razgledi, od najsevernejših delujočih solin v Mediteranu,  do romantičnega Mesečevega zaliva. Sledilo bo istrsko kosilo ob morju, na domačiji Knez pa bo degustacija oljčnega olja z verificirano degustatorko.

Rezervacije in informacije: mladen@knez.eu, 041 639 166

  • Za družine – 28.10.2020 pri Domačiji Knez

Domačija Knez vas vabi na enodnevno Strunjansko doživetje za družine z razvajanjem ob domačih dobrotah in s spoznavanjem oljčnega olja. Pričetek bo pri Gostilni Sosič v Strunjanu, zaključek na Domačiji Knez. Gre za 12 km dolg pohod od Strunjana skozi tunel v Portorož, kjer bo možen postanek za kavo in sladico po lastni želji. Pot nazaj nas bo vodila skozi tunel mimo strunjanskih solin. Sledilo bo istrsko kosilo, sestavljeno iz istrske mineštre “bobičev” in sladice. Zaključek bo na domačiji Knez.

Rezervacije in informacije: mladen@knez.eu, 041 639166

  • Spoznaj morsko deklico – 30.10.2020

Z morsko deklico obiščimo edino slovensko morsko laguno, najesevernejše soline in najvišji klif na Jadranu. Skupaj se izvijemo v divjo naravo zavarovanega Krajinskega parka Strunjan. Ob solinah in laguni se povzpnemo k cerkvi Marijinega prikazanja in do Strunjanskega križa z najlepšim razgledom na klif. Mesečev zaliv je neukročeni del in najlepša slovenska plaža. Spustimo se na Strunjansko plažo, obiščemo solinarsko hiško, kjer je predstavljen Krajinski park Strunjan.

Rezervacije in informacije: mihaela@tourismslovenia.eu, 040 425 262 izvajalka Mihaela Rupnik Cep,

Zaživi kot solinar

Mihaela Rupnik Cep bo 26.10.2020 predstavila življenje solinarjev na solinah.  Skupaj bomo odkrivali pomen kulturne dediščine 700-letne tradicije iz preteklosti. Odpravili se bomo skozi kamp, od tod navzgor v Park Forma Viva, kjer bomo občudovali zbirko kamnitih skulptur. Ob blagodejnih sprehodih nad Sečoveljskimi solinami bomo uživali v razgledih in se vživeli v solinarske aktivnosti. Po poti bomo našli vso potrebno orodje za delo ter se preizkusili v vlogi solinarja.

Rezervacije in informacije: mihaela@tourismslovenia.eu, 040 425 262.

Laganini Istra raid

Spoznavanje podeželja Istre v starodobnem Citorenu Dyane6, 15.11.2020
Če ste kadarkoli začutili željo po drugačnem, avanturističnem in originalnem načinu ogleda zanimive in bogate pokrajine slovenske Istre, potem vam Laganini lahko pomaga najti način in pot. Pustite se zapeljati in na sproščujoč in zabaven način si bomo ogledali, zadihali, otipali utrip slovenske Istre, njenih vasi, naravo, zgodovino, ljudi in občutili okus nenavadnega doživetja. Pokazali vam bomo, kako se je živelo nekoč, kako se živi danes, pomagali vam bomo poiskati še neodkrito, odkriti zanimivo. Morje, fliš, zrak, sonce, oljke, vinogradi, sol in ljudje so neprecenljivi elementi, iz katerih je sestavljena Istra. Laganini je način, da se vam karta Istre nariše v srce.

Rezervacije in informacije: laganini.si@gmail.com, 040417947.

 


Termini doživetij so vnaprej določeni, zanje je potrebna predhodna prijava. Opisi doživetij, termini in kontakti za prijave so dostopni v nadaljevanju oziroma na www.zakladi-istre.si oziroma Facebook strani Zakladi Istre

Nazaj na kategorijo turizem.
(Visited 91 times, 3 visits today)