Avtor BR, foto: Uroš Podlesek 6:12 pop TURIZEM

Slovenia Green: Ruše vabijo na aktivni oddih v objem narave

Ruše so mesto in središče istoimenske občine v dolini Drave pod severnimi obronki Pohorja na zahodu Štajerske in približno 12 km zahodno od Maribora, z bogato naravno in kulturno dediščino.

Iz zgodovinskih zapisov je znano, da so Ruše kot naselbina obstajale že v keltski in ilirski dobi, torej okoli 400 let p.n.š.

Danes so Ruše mlado, razgibano mesto in temu primerne so tudi točke druženja, kjer se zbirajo družine, skupine prijateljev, ali pa zgolj posamezniki, ki si želijo aktivnih doživetij ali nekaj trenutkov miru.

Aktivno preživet dan v Rušah

Do Ruš se obiskovalci lahko pripeljejo z avtomobilom, vlakom ali kolesom. Vse več družin se odloči, da prikolesarijo v Ruše po lepo urejeni Dravski kolesarski poti.

foto: Tilka Kumprej

V teh pomladnih dneh lahko izberete med različnimi aktivnostmi, ki bodo popestrile vaš vsakdan. Ena izmed zelo zanimivih možnosti je zagotovo obisk Športnega parka Ruše, kjer lahko plavate, si privoščite sprostitev v wellnessu ali pa trening v fitnesu. V zunanjem delu parka lahko uporabljate igrišča za košarko, odbojko, in-line hokej ter skate park. Lahko pa si izposodite e-kolesa in raziščete bližnjo okolico.

Na sprehod v edinstven kamniti amfiteater ali pragozd

Na sprehajalni poti »Pod goroj«, ki se začne na Trgu vstaje, je edinstven kamniti amfiteater, ki predstavlja pomembno kulturno dediščino kraja. Prelepo naravno gledališče je bilo dokončno zgrajeno leta 1931 in oživi vsako leto avgusta kot glavno prizorišče festivala Letni oder Ruše.

foto: Olga Malec

Za ljubitelje neokrnjene narave pa Ruško Pohorje skriva v sebi najlepše naravne lepote. Ob potoku Lobnica se razprostira 19 hektarjev neoskrunjenega pragozda, kjer si lahko naberete sveže energije in občudujete redke rastline. Skozi pragozd vas pot vodi do 24 m visokega slapa Veliki Šumik. Bolj izkušeni pohodniki pa se lahko odločite tudi za zahtevnejšo pot do slapa Mali Šumik.

foto: Stojan Rodinger

Raziščite še druge Slovenia Green destinacije na ekodezela.si – SLOVENIA GREEN.

Še več namigov za zanimiva doživetja v Rušah pa najdete TULE.

(Visited 608 times, 4 visits today)
Close